Un altfel de inceput de an

Trecerea intr-un nou an aduce, de obicei, noi planuri si noi sperante. Insa anul 2008 nu se incheie deloc bine si asteptarile pentru 2009 nu sunt deloc mai bune.

Dincolo de schimbarile care au avut loc in planul politic, Romania se confrunta cu schimbari dramatice la nivel economic. Criza economica nu mai este doar un fenomen care ii loveste pe ceilalti, a trecut deja granita si ne afecteaza pe noi.

Dupa ani buni la rand de crestere economica si de cursa de recuperare a decalajului fata de economiile dezvoltate din Uniunea Europeana, Romania se vede nevoita sa-si incetineasca ritmul si sa infrunte o criza mondiala.

Intr-o astfel de lupta exista si invingatori, dar si invinsi. Multe companii nu vor mai apuca sa vada sfarsitul crizei, altele vor iesi epuizate din aceasta batalie si doar o parte o sa poata spune ca au trecut cu bine peste aceasta perioada. In cover story-ul din acest numar puteti citi care vor fi sectoarele care au sansa de a iesi invingatoare si care sunt sectoarele care vor avea cel mai mult de pierdut.

Incertitudinile care planeaza asupra modului in care se va descurca societatea romaneasca in urmatoarele 12 luni, fac foarte greu de stabilit o strategie castigatoare pentru 2009. in aceste conditii, la inceput de an, multi se vor gandi mai degraba la o strategie de supravietuire.

P.S.

Acesta este ultimul numar al revistei Financial Director Romania. Incepand din luna februarie 2009 vom aparea intr-un nou format, pe site-ul www.financialdirector.ro Credem ca noua formula va fi mai dinamica si va raspunde mai bine asteptarilor directorilor financiari din Romania.

Va asteptam asadar pe site-ul www.financialdirector.ro si va dorim un an 2009 plin de reusite si impliniri!

Echipa Financial Director Romania